Čak i početnici u svetu kulinarstva će uz ovaj recept lako i brzo napraviti slasnu čokoladnu poslasticu. Evo recepta:

pakovanje oblandi

1/2 l mleka

1/2 kg šećera

4 kašike brašna

1 jaje

100 g čokolade za kuvanje

1 margarin (250 g)

Pogledajte i Čokoladni kolač bez brašna

Pomešati navedene sastojke i zajedno kuvati 7 minuta. Sačekajte da se fil malo prohladi i ravnomerno naizmenično filovati i slagati oblande.

Od početka do kraja pripreme proći će malo više od 10 minuta zato što je fil, pre nego što počnete da slažete kolač, potrebno malo ohladiti, ali ćete svakako ubrzo uživati u ukusnom desertu.

Ako želite još ukusniji, ali i nešto slađi kolač, umesto brašna upotrebite mleveni keks. Takođe, dobro je šećer upržiti toliko da se otopi i tek malo porumeni.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: doznajemo.com