Čak i početnici u svetu kulinarstva će uz ovaj recept lako i brzo napraviti slasnu čokoladnu poslasticu. Evo recepta:
pakovanje oblandi
1/2 l mleka
1/2 kg šećera
4 kašike brašna
1 jaje
100 g čokolade za kuvanje
1 margarin (250 g)
Pogledajte i Čokoladni kolač bez brašna
Pomešati navedene sastojke i zajedno kuvati 7 minuta. Sačekajte da se fil malo prohladi i ravnomerno naizmenično filovati i slagati oblande.
Od početka do kraja pripreme proći će malo više od 10 minuta zato što je fil, pre nego što počnete da slažete kolač, potrebno malo ohladiti, ali ćete svakako ubrzo uživati u ukusnom desertu.
Ako želite još ukusniji, ali i nešto slađi kolač, umesto brašna upotrebite mleveni keks. Takođe, dobro je šećer upržiti toliko da se otopi i tek malo porumeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: doznajemo.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus