Ova spravica moža da vam bude više nego korisna za raznorazne poslove u kuhinji, naravno ukoliko znate da je koristite na pravi način.

Pogledajte sjajne trikove pomoću kojih ćete iskoristiti ovu spravicu na najbolji mogući način.
Za rezanje sira
Ukoliko nemate poseban nož kojim sečete sir na tanke trakice u tom slučaju slobodno upotrebite spravicu za guljenje krompira i drugog povrća. Pomoću nje ćete iseći sir savršeno da ukrasite testeninu ili rižoto.
Pogledajte i 8 kulinarskih trikova koje morate probati (VIDEO)
Trakice ili špagete od povrća
Sveže povrće poput šargarepe, krastavaca ili tikvica isecite na tanke trakice za salatu ili neki sveži prilog, a možete napraviti i sveže špagete od povrća.
Nasecite tanko korice citrusa
U kolačima ili kao ukras, u koktelima korica limuna ili narandže uvek dobro dođe, ali ako se tanko, tanko naseče. U tome će vam sigurno pomoći spravica za guljenje povrća.
Ukrasi od čokolade
Ako želite da ukrasite tortu ili kolače koje ste napravili, a niste preterano vešti u tome, pomoću sprave za guljenje napravite čokoladne uvojke koji će biti divna dekoracija i neće vam biti potrebno ništa drugo. Pazite samo da je čokolada na sobnoj temperaturi, jer ukoliko je previše hladna uvojci će pucati.
Pogledajte i Trikovi za torte koje ćete obožavati
Za mazanje putera
Ako ste zaboravili na vreme da izvadite puter iz frižidera i imate poteškoća da ga namažete na hleb, uzmite spravu za ljuštenje i napravite nekoliko tankih trakica putera koje će vam olakšati mazanje.
Uklonite tvrda vlakna sa stabljike celera
Na stabljikama celera postoje tvrda vlakna koja nisu ni malo ugodna za konzumaciju, a njih ćete najlakše skinuti upravo sa spravicom za guljenje povrća. Na taj način skinućete samo vlakna a hrskavi, ukusni deo celera će ostati netaknut.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Lifepress magazin