Pogledajte sjajne trikove pomoću kojih ćete iskoristiti ovu spravicu na najbolji mogući način.

Za rezanje sira

Ukoliko nemate poseban nož kojim sečete sir na tanke trakice u tom slučaju slobodno upotrebite spravicu za guljenje krompira i drugog povrća. Pomoću nje ćete iseći sir savršeno da ukrasite testeninu ili rižoto.

Pogledajte i 8 kulinarskih trikova koje morate probati (VIDEO)

Trakice ili špagete od povrća 

Sveže povrće poput šargarepe, krastavaca ili tikvica isecite na tanke trakice za salatu ili neki sveži prilog, a možete napraviti i sveže špagete od povrća.

Nasecite tanko korice citrusa

U kolačima ili kao ukras, u koktelima korica limuna ili narandže uvek dobro dođe, ali ako se tanko, tanko naseče. U tome će vam sigurno pomoći spravica za guljenje povrća.

Ukrasi od čokolade

Ako želite da ukrasite tortu ili kolače koje ste napravili, a niste preterano vešti u tome, pomoću sprave za guljenje napravite čokoladne uvojke koji će biti divna dekoracija i neće vam biti potrebno ništa drugo. Pazite samo da je čokolada na sobnoj temperaturi, jer ukoliko je previše hladna uvojci će pucati.

Pogledajte i Trikovi za torte koje ćete obožavati

Za mazanje putera

Ako ste zaboravili na vreme da izvadite puter iz frižidera i imate poteškoća da ga namažete na hleb, uzmite spravu za ljuštenje i napravite nekoliko tankih trakica putera koje će vam olakšati mazanje.

Uklonite tvrda vlakna sa stabljike celera

Na stabljikama celera postoje tvrda vlakna koja nisu ni malo ugodna za konzumaciju, a njih ćete najlakše skinuti upravo sa spravicom za guljenje povrća. Na taj način skinućete samo vlakna a hrskavi, ukusni deo celera će ostati netaknut.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Lifepress magazin