Sezona jagoda je počela pa ih iskoristite na najbolji način. Napravite ukusnu i sočnu poslasticu.

Priprema ove torte nije komplikovana pa je bez mnogo muke mogu napraviti i manje iskusne domaćice.

Evo recepta

Sastojci:

2 litra mleka

7 pudinga od vanile

1 puna kašika gustina(pšenicni skrob)

1 ceo i još pola margarina za kolače

15 kašika kristal šećera

300gr mlevenog keksa

100g čokolade

100g lešnika, oraha ili badema

2 kafene kašičice ekstrata ruma

300g jagoda

Ukrašavanje po želji. Ako prekrivate šlagom potrebne su vam dve kesice.

Pogledajte i Pesak torta - ne peče se, gotova za 20 minuta

Priprema:

1. Izmešati sa malo mleka puding, gustin i šećer. Zakuvati u ostalom mleku. Ohladiti i dodati umućen margarin. Fil podeliti na tri jednaka dela.

2. U prvi deo staviti mleveni keks i rum, orahe ili neki drugi orašasti plod, dobro izmešati.

3. Drugi deo je bez dodataka.

4. Treći deo pomešajte sa otopljenom čokoladom.

Pogledajte i 7 recepata za torte koje se ne peku

5. Najbolje je da kalup bude sa stranicama koje se otvaraju (ako nemate možete filovati i u tepsiji, ili na tacni ali tada kada filujete svaki put stavite u frižider da se sloj po sloj stegne. Tako se torta neće deformisati.)

6. Staviti prvi deo, pa lepo poravnati. Možete da koristite najlon kesu za to. Stavite odozgo utapakte rukama da se izravna, skinete kesu filujete drugi fil, pa opet kesom, i treći fil, pa opet kesom.

7. Ostavite da prenoći u frižideru da se lepo stegne. Skinite kesu, uklonite obruč i ukrasite po želji.

Pogledajte i 5 recepata za torte sa keksom

8. Kada dođete do drugog dela filovanja, kada poravnate žuti fil u njega ubadajte jagode špicom na dole. Tako ćete kada sečete dobiti oblik srca na parčetu torte. 

Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: serpica.net