Iako ne postoji mogućnost da napravljenu štetu popravite, ipak je moguće da problem malo “zamaskirate”. Određeni kućni tretmani vam mogu pomoći u tome, a mi vam donosimo tri najbolja.
Maska od belanaca, avokada i maslinovog ulja
Belance i maslinovo ulje hidratizuju kosu i daju joj sjaj, a avokado sadrži mnogobrojne vitamine i hranjive materije koji kosi pomažu da održi zdrav izgled.
Potrebni su vam sledeći sastojci:
- jedan avokado, oguljen
- dve kašike belanaca
- tri kašike maslinovog ulja
Avokado izgnječite pa mu dodajte belanca i maslinovo ulje. Sastojke dobro izmešajte (možete koristiti i mikser) sve dok smesa ne postane kremasta. Smesu nanesite na vlažnu kosu pa je prekrijte kapom za tuširanje ili plastičnom kesom. Nakon 45 minuta do sat vremena, kosu isperite mlakom vodom i nakon toga nanesite blagi šampon.
Pogledajte i Prirodne maske za lepu kosu
Maska od papaje i jogurta
Osim što je preukusna, papaja je bogata proteinima i amino-kiselinama koje jačaju kosu. Možete je pronaći u svim bolje snabdevenim supermarketima, a najbolje je da birate što zreliju. Kada je pomešate sa jogurtom, dobićete luksuznu masku koja će ojačati vašu kosu i dati joj svilenkasti sjaj.
Za masku vam je potrebno:
- jedna papaja srednje veličine, oguljena, bez semenki
- 120 ml jogurta
Papaju presecite na pola i kašikom odstranite koštice. Koristeći nož, odstranite koru. Papaju izgnječite viljuškom pa joj dodajte jogurt. Sastojke dobro izmešajte, sve dok smesa ne postane glatka pa je nanesite na kosu kao što nanosite regenerator. Prekrijte kosu kapom za tuširanje ili plastičnom kesom pa je nakon 45 minuta dobro isperite.
Pogledajte i Ishranom do zdrave i lepe kose
Pivo
Proteini i šećer koje pivo sadrži pomažu u jačanju kose i lečenju oštećenih folikula. Ne treba ga mešati sa bilo čim drugim – sipajte ga u bocu sa raspršivačem pa ga ravnomerno nanesite na vlažnu kosu. Nakon desetak minuta, kosu temeljno isperite koristeći blagi šampon.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: minimagazin.info
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom