Jedan od najpopularnijih slatkih namaza na našim prostorima lako možete napraviti i sami. Evo i kako.
Sastojci:
150 ml vode
300 grama šećera
dve kesice vanilinog šećera
200 grama putera
200 grama mleka u prahu
100 grama čokolade
100 grama bele čokolade
Pogledajte i Napravite domaći puter od kikirikija (VIDEO)
U šerpu staviti vodu, šećer i vanilin šećer. Sve zajedno zagrejati dok se šećer ne otopi. Dodati belu čokoladu i mešati dok se ne istopi. Čim proključa, skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi. U dobijenu smesu umešati puter i mleko u prahu. Dobro izmešati pa podeliti na dva dela.
Na pari otopiti čokoladu pa dodajte u jedan deo, a drugi deo ostaviti beli.U teglu kašikom dodavati tamnu pa belu masu ili u istovremeno sipati obe smese pa poklopiti teglu.
Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: minimagazin
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom