Reč je o američkim palačinkama u čijem je središtu topla tečna čokolada.
Sastojci:
-2 jaja
- 2,5 šoljice brašna od 2,5 dcl
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 šoljice mleka
- 1/3 šoljice šećera
- 1 prstohvat soli
- ulje ili maslac
- čokoladni namaz
Priprema:
1. Razdvojite belanca od žumanaca i umutite ih u čvrsti sneg. Žumanca pomešajte sa šećerom i dodajte ostale sastojke. Na kraju ručnim mikserom umešajte sneg od belanaca.
2. U tiganj stavite komadić maslaca ili malo ulja i zagrejte ga. Smesu za palačinke kutlačom lagano sipajte po jednom mestu kako biste dobili savršeno okrugle palačinke. Na smesu zatim stavite čokoladni namaz i na kraju još jedan sloj smese.
Pogledajte i Kako da napravite osnovno testo za palačinke
3. Palačinke pecite kao i inače, prvo na jednoj strani pa ih prebacite na drugu stranu.
4. Palačinke jedite dok su tople i uživajte u tečnoj čokoladi u središtu ovih palačinki.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus