Čokoladni sladoled s maslacem od kikirikija

Sastojci:

2 dcl grčkog ili običnog jogurta ( grčki jogurt osigurava veću kremoznost)

2 dcl slatke pavlake

5 supenih kašika kakaa

70g šećera

100g kremastog maslaca od kikirikija

Pogledajte i Domaći sladoled od čokolade

Priprema: Sve sastojke stavite u blender i umutite. Možete se poslužiti i mikserom. Sipajte u činiju pogodnu za zamrzavanje i mućenje jer ćete sladoled morati da hladite 4 sata, a nakon svakih sat vremena izvaditi i malo mutiti.

Sladoled od breskve 

Sastojci:

6 velikih zrelih breskvi 

80 g šećera

2 dcl slatke pavlake

1 supena kašika soka od limuna

prstohvat soli

Pogledajte i Čizkejk sladoled

Priprema: Ogulite i isecite breskve, a zatim ih stavite u zamrzivač na sat vremena. Nakon toga ubacite ih u blender s ostalim sastojcima i dobro izmešajte. Ako nemate bledner, poslužite se štapnim mikserom. Sladoled možete poslužiti odmah, a u zamrzivaču može stajati 3 dana.

Sladoled od banane i badema

Sastojci:

3 zrele banane

3 kašike iseckanih badema

2 dcl slatke pavlake ili jogurta

Pogledajte i  Napravite domaći sladoled od samo jednog sastojka

Priprema: Banane oljuštite, isecite i zamrznite. Izvadite iz zamrzivača nakon sat vremena (ili više, prstima proverite da li su smrznute) i ubacite u blender zajedno s pavlakom ili jogurtom. Nakon toga dodajte bademe i kašikom ih lagano umešajte u smesu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Zadovoljna