Predstavljamo vam odličan recept za ukusne kiflice koje će oduševiti ukućane i goste.
Sastojci:
1 kg brašna
1 kesica kvasca
1 kašika šećera
50 g istopljenog putera
1 kašika ulja
vode i soli po potrebi
1 kg spanaća
150 g sira
3 jaja
2 kašike pavlake
žumance i susam za premazivanje
Priprema:
Prvo pripremite kvasac, s tim što ćete istresti kesicu ili ako je svež razmrviti, dodati malo šećera i 50 ml mlake vode pa ostavite na toplom mestu oko 10 minuta.
U međuvremenu, uzmite veću posudu pa u nju prosejte brašno, napravite rupu u sredini pa dodajte so, nadošli kvasac pa pomešajte s preostalom vodom. Umešajte rastopljeni maslac, i malo ulja i zamesite glatko testo. Ostavite neka se testo diže na toplom mestu.
Pogledajte i Napravite najmekše domaće kiflice
Napravite fil tako što ćete oprati spanać, dodati umućena jaja, sir i pavlaku i malo soli. Kad je testo nadošlo, staviti na radni sto pa razviti oklagijom. Prepoloviti na pola, tako da imate dve jufke. Posuti fil po čitavom testu. Zaviti kao za pitu, ali seći nožem na trougliće. Premazati žumancetom i posuti susamom. Staviti da se peku u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 15-20 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus