Predstavljamo vam odličan recept za ukusne kiflice koje će oduševiti ukućane i goste.

Sastojci:

1 kg brašna

1 kesica kvasca

1 kašika šećera

50 g istopljenog putera

1 kašika ulja

vode i soli po potrebi

1 kg spanaća

150 g sira

3 jaja

2 kašike pavlake

žumance i susam za premazivanje

Priprema:

Prvo pripremite kvasac, s tim što ćete istresti kesicu ili ako je svež razmrviti, dodati malo šećera i 50 ml mlake vode pa ostavite na toplom mestu oko 10 minuta.

U međuvremenu, uzmite veću posudu pa u nju prosejte brašno, napravite rupu u sredini pa dodajte so, nadošli kvasac pa pomešajte s preostalom vodom. Umešajte rastopljeni maslac, i malo ulja i zamesite glatko testo. Ostavite neka se testo diže na toplom mestu.

Pogledajte i Napravite najmekše domaće kiflice

Napravite fil tako što ćete oprati spanać, dodati umućena jaja, sir i pavlaku i malo soli. Kad je testo nadošlo, staviti na radni sto pa razviti oklagijom. Prepoloviti na pola, tako da imate dve jufke. Posuti fil po čitavom testu. Zaviti kao za pitu, ali seći nožem na trougliće. Premazati žumancetom i posuti susamom. Staviti da se peku u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 15-20 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Cafe.ba