Ako želite lagan, ali i ukusan obrok, tikvice su odličan izbor. Verovatno se na vašoj trpezi često nalaze u pohovanoj varijanti, pa vam predstavljamo nešto srugačiju verziju ovog zdravog povrća - punjene brodiće.

Potrebno vam je 

2 glavice crnog luka

3 čena belog luka

4-5 tikvica srednje veličine

2 fileta piletine (oko 500 g)

mlevena slatka paprika

so, biber

kečap po želji 

2 dl kisele pavlake

Pogledajte i Brzo i lako: Tikvice zapečene sa jajima i sirom

Na ulju propržite na kockice iseckan crni luk, pa dodajte iseckane čenove belog luka. 

Tikvice operite, isecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamaca, pa izdubljeni deo tikvica iseckajte na kockice i dodajte u luk. 

Pileće meso posebno skuvajte, iseckajte na kockice i dodajte prethodnoj smesi. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari voda, a zatim dodajte mlevenu papriku, pa posolite i pobiberite po ukusu. 

Pripremljenom smesom punite tikvice, pa ih poređajte u vatrostalnu činiju ili pleh i pre pečenja ih po želji možete preliti kečapom. Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratiti u rernu da se još malo zapeku.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa