Da biste ispekli nekoliko glavica belog luka više ne morate da uključujete rernu na šporetu, od danas to možete uraditi u mikrotalasnoj, a mi vam donosimo i tačna uputstva kako da to uradite.
Potrebni sasojci:
Nekoliko celih glavica belog luka
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
Odsecite belom luku vrhove, samo da malo ogolite čenove. Poslažite glavice boleog luka u vatrostalnu posudu sa odrezanim delom okrenutim prema gore, prelijte ih maslinovim uljem i pospite solju i biberom.
Pogledajte i Očistite čenove belog luka uz pomoć mikrotalasne (VIDEO)
U svaku glavicu sipajte 1 ½ kašiku vode, a po želji možete koristiti belo vino. Poklopite posudu poklopcem sigurnim za upotrebu u mikrotalasnoj.
Pecite dva puta po tri minuta na 50% snage. Nakon tri minta proverite beli luk tako da ga izbockate viljuškom i proverite koliko je mekano. Nakon dva puta po tri minuta, pecite po jedan minut sve dok čenovi ne postanu potpuno mekani.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom