Da biste ispekli nekoliko glavica belog luka više ne morate da uključujete rernu na šporetu, od danas to možete uraditi u mikrotalasnoj, a mi vam donosimo i tačna uputstva kako da to uradite.

Potrebni sasojci:

Nekoliko celih glavica belog luka

Maslinovo ulje

So, biber

Priprema:

Odsecite belom luku vrhove, samo da malo ogolite čenove. Poslažite glavice boleog luka u vatrostalnu posudu sa odrezanim delom okrenutim prema gore, prelijte ih maslinovim uljem i pospite solju i biberom.

Pogledajte i Očistite čenove belog luka uz pomoć mikrotalasne (VIDEO)

U svaku glavicu sipajte 1 ½ kašiku vode, a po želji možete koristiti belo vino. Poklopite posudu poklopcem sigurnim za upotrebu u mikrotalasnoj.

Pecite dva puta po tri minuta na 50% snage. Nakon tri minta proverite beli luk tako da ga izbockate viljuškom i proverite koliko je mekano. Nakon dva puta po tri minuta, pecite po jedan minut sve dok čenovi ne postanu potpuno mekani.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa