Da biste ispekli nekoliko glavica belog luka više ne morate da uključujete rernu na šporetu, od danas to možete uraditi u mikrotalasnoj, a mi vam donosimo i tačna uputstva kako da to uradite.
Potrebni sasojci:
Nekoliko celih glavica belog luka
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
Odsecite belom luku vrhove, samo da malo ogolite čenove. Poslažite glavice boleog luka u vatrostalnu posudu sa odrezanim delom okrenutim prema gore, prelijte ih maslinovim uljem i pospite solju i biberom.
Pogledajte i Očistite čenove belog luka uz pomoć mikrotalasne (VIDEO)
U svaku glavicu sipajte 1 ½ kašiku vode, a po želji možete koristiti belo vino. Poklopite posudu poklopcem sigurnim za upotrebu u mikrotalasnoj.
Pecite dva puta po tri minuta na 50% snage. Nakon tri minta proverite beli luk tako da ga izbockate viljuškom i proverite koliko je mekano. Nakon dva puta po tri minuta, pecite po jedan minut sve dok čenovi ne postanu potpuno mekani.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus