KULINARSKI TRIK KOJI IH ČINI MEKANIM I KAD ODSTOJE: Smesu za palačinke napravite ovako i neće biti žilave

Saznajte jednostavan trik kako da palačinke ne budu žilave ukoliko vam ostanu za sutradan.

Shutterstock

Palačinke su omiljena poslastica u svakoj porodici, a najviše im se raduju deca. Svima nam se nekad desi da napravimo previše palačinki, koje zatim ostanu za sutradan. Međutim, sutradan obično budu žilave i više nije to to.  Uz jednostavan trik, koji sigurno niste znali, uspećete da svaki put napravite savršeno meke i vazdušaste palačinke.

Smesu za palačinke pravite kao i inače, uz jednu sitnu, ali presudnu izmenu. Potrebno je da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekši sneg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smesi.

Sneg zatim vrlo nežno umešajte u smesu. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu, predivnu mekoću. Ono što je najbolje u celoj priči je to da čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.