SIGURNO NISTE ZNALI DA JAJA MOŽETE DA SKUVATE I OVAKO? Trik koji će vam pomoći da ljuska "sklizne" bez problema

Fenomenalan trik za kuvanje jaja bez potapanja u vruću vodu.

Shutterstock

Često se dešava da jaja ne budu dovoljno kuvana ili se prekuvaju, a ljuska se teško skida. Više ne morate da se mučite, pomoću ovog trika skuvaćete savršeno tvrda jaja, a ljuska će odmah "skliznuti". 

Popularna američka kuvarica Ketlin Ešmor, na društvenoj mreži TikTok poznatija kao KatCanCook, otkrila je da pomoću pare možete da napravite kuvana jaja bez muke i koja provereno uspevaju svaku put.

Da bi ih napravila, poznata kuvarica Ketlin je šerpu napunila sa malo vode, u nju stavila rupičastu posudu, koje ne sme da dodiruje vodu, pa jaja i poklopila. Jaja se kuvaju na pari, na visokoj temperaturi, oko 12-14 minuta. Ova metoda funkcioniše tako što vrela para čini da se protein iz belanaca skupi, što ga povlači od membrane ljuske.

Pročitaje i kako da dekorišete uskršnja jaja na pari

Video je postao jako popularan na društvenim mrežama, a ljudi su u komentarima pisali koliko su oduševljeni jednostavnim trikom. 

"Da! 12 minuta na visini i najlakši piling ikada", napisala je žena.

"Čekaj, zašto ovo nikada ranije nisam probao. Probaću ovo sutra", napisao je drugi.

This browser does not support the video element.

Lako skinite ljusku sa jajete  TikTok/ katcancook

 Izvor: Stvar ukusa