CELOG ŽIVOTA STE PRAVILI OGROMNU GREŠKU! Pre pečenja ili prženja BELOG MESA obavezno uradite jednu stvar

Jefitna marinada koja će piletinu učiniti sočnijom.

Shutterstock

Svi znaju da belo meso ako se ne pripremi kako treba bude suvo i bezukusno. Postoje različite marinade koje će ga učiniti sočnim, a isto tako možete i da ga ispohujete. Osim sočnosti, bitno je da piletina ima i hrskavu koru, tako kombinuje i savrešnu ukus, ali i izgled. 

Mnoge domaćice i početnici u kuhinji ne znaju kako mogu da postignu to, a rešenje je vrlo jednostavno, a i jeftino. Umesto da pravite marinade koje zahtevaju više sastojaka, napravite lakšu verziju koja će pomoći da meso bude i sočno, ali i da ima zlatnu koricu. Sve što vam je potrebno je slana voda. 

Za jedan litar tečnosti potrebno vam je oko 50 g soli, a pripremljeno meso ostavite u ovoj marinadi oko pola sata. Nakon toga belo meso obrišite ubrusom, i ispecite ga po želji. Možete da pržite, a možete i u rernu da stavite. 

Izvor: Stvar ukusa