PROFI KUVARI OTKRILI KAKO DA ISPRŽITE MESO BEZ ULJA: Prvo ga marinirajte, a onda ga okrenite na pravu stranu

Sada vam nije potrebno ulje da ispržite savršeno ukusno meso.

Shutterstock

Do sada ste meso pržili milion puta, ali postoje pravila koja će vam pomoći da ono uvek bude savršenog ukusa. Neka su opšte poznata, kao ona da meso treba lepo odmrznuti i da je poželjno da stoji u marinadi minimum pola sata. Ali, profesionalni kuvari su otkrili da je najbitnija stvar - na koju stranu se okrenuli meso kod prženja. 

Ako želite da bude savršeno isprženo i da ukus bude odličan, prvo meso marinirajte i začinite (to može po vašoj želji), a zatim ga stavite u tiganj, ali okrenite prvo stranu koja ima više masnoće. Tajna je u tome što će, dok se topi, mast omogućiti da šniclu ispržite u sopstvenom soku. Ukus mesa je mnogo bolji od prženja u ulju. 

Inače, što se tiče samog ulja, uglavnom se ne preporučuje da ga koristite ako želite da pržite svinjetinu ili jagnjetinu. Ove vrste mesa sadrže potrebnu količinu sopstvene masti, što je dovoljno za prženje.

Izvor: Stvar ukusa