Kisele krastavčiće, bilo da jedete kao salatu, samostalno ili u nekom jelu poput ruske salate, nema ko ne voli. A da li ste znači da ih možete ukiseliti brzo i lako na još jedan način - reč je o mariniranim krastavcima. Evo kako se prave.
Sastojci:
- 6 srednjih krastavaca, tanko isečenih
- 1 crni luk, iseckan
- 1 šolja belog sirćeta
- 1/4 ili 1/3 šolje šećera
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica sušenog origana
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice sušenog majorana
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice mlevenog senfa
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte krastavce i luk. U tegli sa čvrstim poklopcem pomešajte preostale sastojke, poklopiti i dobro protresti. Sipajte preko mešavine krastavaca. Pokrijte i stavite u frižider najmanje 4 sata.
Takođe, možete krastavce staviti u teglu, pa preko sipati ovaj preliv koji ste naravili i zatvoriti teglu pa odložiti u frižider.
Izvor: Stvar ukusa