Počela je priprema zimnice, koja nikako ne može da prođe bez paradajza. Bilo da ga kuvate za sok, pravite pinđur ili razne druge specijalitete, potrebno je da se oljušti kožica.
Sve domaćice znaju koliko ovo može da bude dosadan i naporan posao. Često vam ne polazi za rukom da ga lako oljuštite, a neretko se dogodi i da se isprskate i napravite haos po celoj kuhinji.
Međutim, postoji jednostavan trik, koji će vam olakšati ove muke, a podelila ga je jedna korisnica društvene mreže TikTok.
Kako bi na najlakši način ogulili koru, potrebno je da prvo skinete peteljku, a potom paradajz sa donje strane malo zasecite oštrim nožem, samo po površini.
Spustite ga u šerpu sa ključalom vodom i ostavite ga tridesetak sekundi, a potom ga prebacite u sud sa hladnom vodom. Posle dva minuta, odvojte koru nožem ili prstima u jednom potezu, a zatim ga očistite na uobičajeni način. Ceo postupak pogledajte u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE