Trikovi da se ćufte ne raspadaju pri prženju!

Ćufte su prilično jednostavno jelo, ali naučite kako da se pobrinete da se nikada ne raspadnu tokom prženja!

Shutterstock

Ćufte koje se raspadaju pri prženju i ne zadrže svoj oblik prilikom prženja nisu problem samo za početnike. Možda će vam pomoći i ovaj 1 jednostavan trik za mekano meso. Čak i iskusni kuvari prave greške. Krajnji rezultat nije ukusno jelo, kao na slikama u kuvarima, već bezoblična masa.

Potrudite se da skuvate lepe i oblikovane ćufte, na ovaj način:

Pre svega, morate pažljivo proučiti recept. Pratite sve date korake. Slučajno propuštanje neke stavke može dovesti do loših rezultata u pravljenju ćufti. Na primer, stručnjaci savetuju da ne zaboravite na paniranje i četkanje formiranih ćufti umućenim belancetom.

Ako je sve u redu sa receptom, onda je problem možda u samom mlevenom mesu i kako da ga učinite sočnijim. Ako se ne oblikuje dobro i deluje viskozno, preporučuje se da u radni komad dodate malo brašna ili griza da biste promenili teksturu. Ako je mleveno meso suvo, onda na 1 kg mesa možete dodati 250 g hleba natopljenog vodom.

Takođe, nemojte početi da pravite ćufte odmah nakon pripreme mlevenog mesa. Treba ga istući i ostaviti u frižideru 20-30 minuta. Za to vreme, svi sastojci će imati vremena da se "slepe".

Na kraju, ćufte treba ispeći u zagrejanom tiganju uz dodatak male količine ulja kako bi imali vremena da se "peku" i poprave oblik.

Pročitajte OMEKŠAJTE TVRDO MESO POMOĆU JEDNOSTAVNOG TRIKA

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

trik za sočno meso  TikTok/mannalanier2

 StvarUkusa/L.S.