Jela sa kupusom, bilo slatkim ili kiselim, su omiljena u Srbiji. Sezona kiselog kupusa je prošla, ali je zato na red došao sladak kupus. Kada ga skuvate sa flekicama dobijete fantastično jelo koje je mnoge prehranilo u doba nemaštine. Pravi se od jeftinih namirnica, ako želite možete da dodate meso, a ukus je u svakom slučaju odličan. Ipak, postoji jedna mana kod kuvanja slatkog kupusa, a to je miris koji nije baš najprijatniji.
Ruska kuvarica, Julija Arihipova, podelila je super trikove koji će vam pomoći da se rešite neprijatnog mirisa.
Natapanje
Postoji jedna jednostavna metoda koja će se potpuno osloboditi neprijatnog mirisa i poboljšati ukus kupusa. Sve što treba da uradite jeste da isečete kupus, a zatim da ga potopite u vodu u koju ste dodali kašičicu soli i kašičicu sode bikarbone. Ostavite da odstoji pola sata.
Sirće sa šećerom
Dok se sladak kupus kuva u šerpu sipajte kašiku sirćeta i jako malo šećera. Promešajte i nastavite da kuvate.
Dodajte začine
Pored ove dve opcije, postoji još jedna koja će pomoći da se rešite neprijatnih mirisa, ali i da sladak kupus bude ukusniji. Obavezno dodajte začine kao što su lovorov list i kim.
Pročitajte i ovo: Ruska kuvarica otkriva šta da dodate u sladak kupus da bude ukusniji
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)