Slatki kupus je starinsko jelo koje se pravi od jeftinih sastojaka, a mnogi vole da ga jedu. Nije težak za pripremu i ne oduzima mnogo vremena. Ipak, kako biste napravili još ukusniji sladak kupus, ruska kuvarica Julija Arhipova, otkriva neke trikove.

U sladak kupus možete da dodate meso, flekice... Ali i pored toga postoje neki sastojci koji će mu poboljšati ukus, a koje sigurno imate.

Ako pravite sladak kupus sa mesom, onda slobodno dodajte i malo kiselog kupusa. Biće još ukusniji.

A ako ste se odlučili za varijantu bez mesa, onda u sladak kupus dodajte papriku i kašiku jabukovog sirćeta.

Za one koji vole kremasti i blag ukus, kupusu na kraju kuvanja dodajte kašiku putera, pa isključite vatru.  Druga opcija je rendani tvrdi sir, a možete da dodate i kim ili pečurke.

Svi ovi sastojci se odlično slažu sa slatkim kupusom, ali nikada nemojte da dodajete sve u šerpu, nego se odlučite za jedan.

Pročitajte i ovo: Irski recept za sladak kupus

BONUS VIDEO:

Instagram/yildizlarsofrasi Burek sarme

(StvarUkusa/S.B.)