Kako se pohuje kačkavalj

Naučite kako da na jednostavan način spremite pohovani kačkavalj.
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 šolja brašna
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • 2 velika jajeta
  • 2 šolje panko prezli
  • 450 g kačkavalja, isečenog na kocke
  • 1 l ulja

Kako se pohuje kačkavalj

Iako pržena i pohovana hrana nisu najzdraviji izbor, povremeno je pravo uživanje počastiti se kačkavaljem pripremljenim na ovaj način.

Obložite pleh ili tanjir papirom za pečenje. U maloj posudi pomešajte brašno, so, biber i beli luk u prahu. U drugoj posudi umutite jaja. Stavite prezle u treću malu činiju.

Kačkavalj pripremljen za pohovanje, treba da zamrznete oko 40 minuta u zamrzivaču, a sama smesa za pohovanje treba da bude tanka, ali istovremeno treba dobro da pokriva kačkavalj - da nema rupica. Na taj način izbegavate da se tokom prženja smesa od poha zalepi za tiganj.

Umačite komade sira u mešavinu brašna i okrenite da premažete. Otresite višak, a zatim ga umočite u jaje, pustite da višak curi. Zatim ga umočite u prezle, lagano pritiskajući da prianja, dok se ne obloži. Na pripremljeni pleh rasporedite sir. Stavite u zamrzivač na 30 minuta.

U dublju šerpu sipajte ulje i neka se dobro zagreje. Pažljivo dodajte sir u vrelo ulje i pržite dok ne porumeni, okrećući po potrebi. Prebacite sir na tanjir obložen ubrusom. Ponovite sa preostalim sirom. Poslužite toplo.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Pohovani mladi luk Izvor: Instagram/feelingtastyy