Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA NAPRAVITE PREZLE: Jeftinije su od kupovnih, a potreban vam je 1 bajati hleb za najlepšu smesu za pohovanje

Autor Aleksandra Ljubičić

Da li ste znali da brzo i jednostavno možete napraviti domaće prezle od starog hleba.

 prezle170955137.jpg Izvor: Shutterstock

Prezle su sastojak koji se često koristi u kulinarstvu. Jedna su od glavnih namirnica za pohovanje, ali su i odličan dodatak prilikom pravljenja ćuftica ili knedli. Zato, ako vam ostane bajati hleb, nemojte ga bacati nego napravite prezle.

  • Sastojci:
  • 1 vekna bajatog hleba
  • blender
  • posuda sa hermetičkim poklopcem

Priprema:

Hleb isecite na sitne komadiće i stavite u blender. Miksajte par minuta do željene teksture. Prebacite u hermetički zatvorenu posudu do upotrebe. Ukoliko volite hrskavije mrvice, prezle rasporedite na papir za pečenje i osušite u rerni na 180 stepeni između 4 i 6 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti