Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA ZGUSNETE SOS: Trikovi koje znaju samo iskusne domaćice, a ovih 5 namirnica su najbolje za to

Autor Aleksandra Ljubičić

Saznajte šta vam može pomoći da sos bude gust i ukusan svaki put.

 Kako zgusnuti sos766874068.jpg Izvor: Shutterstock

Postoje brojni recepti koji se spremaju sa sosevima, međutim, oni nam nekad ne uspeju baš kako smo zamislili. Da se ne bi dešavalo da zbog toga bacate jelo, postoji nekoliko trikova koji ga mogu "spasiti". Ima mnogo tehnika za zgušnjavanje soseva, pa tako, zgušnjavanje možete postići različitim vrstama brašna, kuvanim krompirom, mahunarkama i ostalim povrćem, kokosovim mlekom, maslacem, pavlakom, orašastim plodovima, pireom od paradajza, prezlama.

Ako se odlučite za brašno potrebno ga je prvo razrediti u malo hladne vode pa dodati sosu, a zatim, na srednje jakoj vatri, neprestano mešajte dok se ne zgusne. Ako dodajte kuvano povrće ili mahunarke, samo sitno iseckajte i dodajte u sos. Mleko, maslac ili pavlaka se sipa direktno, samo imajte na umu da mogu da promene ukus sosu. Zdrobljeni orašasti plodovi i prezle takođe pomažu u zgušnjavanju i daju više konzistencije svim vrstama variva.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti