Postoje brojni recepti koji se spremaju sa sosevima, međutim, oni nam nekad ne uspeju baš kako smo zamislili. Da se ne bi dešavalo da zbog toga bacate jelo, postoji nekoliko trikova koji ga mogu "spasiti". Ima mnogo tehnika za zgušnjavanje soseva, pa tako, zgušnjavanje možete postići različitim vrstama brašna, kuvanim krompirom, mahunarkama i ostalim povrćem, kokosovim mlekom, maslacem, pavlakom, orašastim plodovima, pireom od paradajza, prezlama.
Ako se odlučite za brašno potrebno ga je prvo razrediti u malo hladne vode pa dodati sosu, a zatim, na srednje jakoj vatri, neprestano mešajte dok se ne zgusne. Ako dodajte kuvano povrće ili mahunarke, samo sitno iseckajte i dodajte u sos. Mleko, maslac ili pavlaka se sipa direktno, samo imajte na umu da mogu da promene ukus sosu. Zdrobljeni orašasti plodovi i prezle takođe pomažu u zgušnjavanju i daju više konzistencije svim vrstama variva.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem