Limun je izuzetno korisno i ukusno citrusno voće, koje ima sposobnost da čisti organizam, da ga održava svežim, umiruje i dezinfikuje. Prema mišljenju mnogih, limun je moćan imunostimulator i preporučuje se da se konzumira kao preventivno sredstvo, naročito u sezoni gripa.

Kao što je poznato, limun sadrži vitamin C, ali je pored toga bogat vitaminom B, koji sa svoje strane olakšava prijem šećera, čuva od oboljenja srca i krvnih sudova i pomaže psihičkoj ravnoteži.

Limun posebno cene osobe koje imaju nameru da skinu neki višak kilograma. Sveopšte je poznato da limun poseduje neosporne kvalitete u dijetama, ali manjina zna da se on može uspešno koristiti i kod problema sa reumom, alergijskim reakcijama i kod upale bešike i mokraćnih puteva.

Nema ograničenja što se tiče broja limuna koje možete pojesti dnevno. Ipak, preporučujemo vam da taj broj ne prelazi 5, jer limun ima osobinu da nadražuje sluzokožu želuca i može da prouzrokuje probleme sa stomakom.

Pročitajte i: Napravite sami: Recept za lek protiv prehlade od meda i limuna

Treba da napomenemo, da ne možete odjednom pojesti 5 limuna ili da popijete njihov sok. To treba da bude postepeno. Dobro je da započnete sa 2 limuna dnevno i da na svaka dva dana dodajete količinu za pola limuna. Prema želji, limun možete da koristite sa šećerom ili medom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: bonapeti.rs