Kaki jabuka, poznatija još i kao japanska jabuka, izuzetno je zdrava. Narodi u Aziji je konzumiraju više od 2 hiljade godina, a po izgledu podseća na paradajz.

Kaki jabuka obiluje vitaminima A i C, a pored toga sadrži i minerale poput gvožđa, kalcijuma i kalijuma. Dobar je izvor vlakana i antioksidanasa, te može pomoći da ojačate imunitet. Otprilike 100 grama ovog voća sadrži oko 70 kalorija.

Možete je jesti svežu, sušeni ili kuvanu. Ako konzumirate ceo plod, poželjno bi bilo da oljuštite koru pre jela jer sadrži veće količine tianina. Ovo jedinjenje može usporiti apsorpciju drugih korisnih elemenata.

Druga važna stvar - ne konzumirajte kaki jabuku na prazan stomak jer može povećati rizik od dijareje. Najbolje bi bilo da ih jedete nakon obroka.

Dobra ideja jeste da skinete koricu, iseckate i ubacite u jogurt ili grčki jogurt. Ovo voće možete koristiti i kao dodatak drugim poslasticama.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

BONUS VIDEO:

Tart sa borovnicama  Instagram/recetassaludables.alicia

 Izvor: Jelena Knežević