Mleveno meso se koristi u mnogim jelima, a neka od najpoznatijih su ćufte, faširane šnicle, musaka, punjene paprike... Takođe, postoji i milion načina na koje možete da pripremite mleveno meso, a svaka domaćica ima svoju tajnu kako da ono bude što sočnije. Već smo sa vama podelili trikove nekih iskusnih domaćica koje u mleveno meso dodaju puter, krompir, skrob... Iako su svi ovi saveti korisni, predlažemo vam još jedan koji vas neće koštati puno. U pitanju je mast koja se dodaje u mleveno meso i koja jela kao što su ćufte i faširane šnicle čini mnogo ukusnijim i sočnijim.
Svinjska mast poboljšava kvalitet mesa, ali i daje posebnu aromu, pa samim tim i jela od mlevenog mesa će biti mnogo lepša. Najbolje je ako koristite svežu mast. Ako se pitate šta je to, evo i objašnjenja. Svežu svinjsku mast skidate sa mesa koje ćete peći ili pržiti i odvajate u kese. Čuvate u zamrzivaču dok vam ne zatreba za mleveno meso, ali pre dodavanja u smesu ona se prvo samelje. Ako nemate svežu mast, slobodno koristite i kupovnu, kao što je ona za kuvanje.
Mast možete da dodate i u smesu za riblje kotlete.
Pročitajte i ovo: Gurmanska burger tortilja
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa