U MLEVENO MESO OBAVEZNO DODAJTE SVINJSKU MAST: Bilo da punite paprike ili pravite ćufte, ovaj sastojak će napraviti čudo

Ako želite da jela od mlevenog mesa budu ukusnija, onda obavezno u smesu dodajte i svinjsku mast.

Shutterstock

Mleveno meso se koristi u mnogim jelima, a neka od najpoznatijih su ćufte, faširane šnicle, musaka, punjene paprike... Takođe, postoji i milion načina na koje možete da pripremite mleveno meso, a svaka domaćica ima svoju tajnu kako da ono bude što sočnije. Već smo sa vama podelili trikove nekih iskusnih domaćica koje u mleveno meso dodaju puter, krompir, skrob... Iako su svi ovi saveti korisni, predlažemo vam još jedan koji vas neće koštati puno. U pitanju je mast koja se dodaje u mleveno meso i koja jela kao što su ćufte i faširane šnicle čini mnogo ukusnijim i sočnijim. 

Svinjska mast poboljšava kvalitet mesa, ali i daje posebnu aromu, pa samim tim i jela od mlevenog mesa će biti mnogo lepša. Najbolje je ako koristite svežu mast. Ako se pitate šta je to, evo i objašnjenja. Svežu svinjsku mast skidate sa mesa koje ćete peći ili pržiti i odvajate u kese. Čuvate u zamrzivaču dok vam ne zatreba za mleveno meso, ali pre dodavanja u smesu ona se prvo samelje. Ako nemate svežu mast, slobodno koristite i kupovnu, kao što je ona za kuvanje. 

Mast možete da dodate i u smesu za riblje kotlete. 

Pročitajte i ovo: Gurmanska burger tortilja

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Lazanje u jednoj posudi  TikTok/recipebyanne

Izvor: StvarUkusa