Ako belo meso nije sočno, to je zato što mu nedostaje jedan sastojak

Belo meso možete da pripremate na više načina, ali obavezno dodajte sok od limuna, biće sočnije.

Shutterstock

Belo meso je izuzetno ukusno, a spada i u jeftinija, pa se često nalazi na trpezi. Njega možete da pohujete, grilujete, kuvate... Super je i za salate, ali ono što je bitno kod belog mesa jeste da znate da ga pripremite. Kada se priprema u sosu belo meso jeste sočno, ali takođe je bitno i da ga ne prepečete. Mnoge srpske domaćice se boje kako će biti živo ako se ne peče dugo, ali to nije slučaj. Dovoljno je po 3 do 5 minuta sa obe strane (u zavisnosti od debljine). 

Ako belo meso ne pripremate u sosu ili ga ne pohujete, postoji trik koji će vam pomoći da ono ipak bude sočno. Dovoljno je da dodate par kapi soka od limuna u tiganj, šerpu ili tepsiju, a citrus će pomoći da se sačuva sočnost i meso neće biti tvrdo. 

Limunov sok je najbolje rešenje ako belo meso kuvate, jer ono je najmanje intezivnog ukusa, a sa ovim dodatkom biće super. U šerpu sipajte vodu i kuvajte file nekih 25 minuta, a 5 minuta pred kraj dodajte so, biber i sipajte sok od limuna. 

Pročitajte i ovo: Kako da kuvano belo meso bude sočno

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Pecivo punjeno belim mesom  Instagram/ kooki_lovescooking

(StvarUkusa/S.B.)