Kukuruzni skrob je čest u brojnim receptima, a ako vam se dogodi da ga nemate u kući, prema rečima kuvarice Julije Arhipove, možete da ga zamenite sledećim sastojcima:
Krompirov skrob
Ne postoji suštinska razlika između krompirovog i kukuruznog skroba, tako da uvek možete koristiti jedan umesto drugog. Razlike se obično sastoje samo od blagog nagoveštaja ukusa, koji je gotovo neprimetan. Možda će vas zanimati i sve blagodeti krompirovog brašna.
Brašno od orašastih plodova
Na primer, ako recept zahteva dodavanje kašike kukuruznog skroba u testo, to je tačno onoliko brašna od orašastih plodova koliko možete da napravite. Lako je to učiniti. Stavite potrebnu količinu oraha u mlin za kafu i sameljite ih u prah. Ova opcija je idealna za pečenje kolača, pita i lepinja. Možda će vas zanimati i kako kukuruzni skrob efikasno uklanja mrlje, čisti lice, pomaže kod osipa i ujeda.
Pročitajte i jednostavan trik da se umuti čvrst šlag
BONUS VIDEO
StvarUkusa