Na trpezi u Srbiji često možemo da vidimo piletinu. Ona se jednostavno sprema i spada u jeftinija mesa. Za piletinu postoji dosta recepata, a najčešće se sprema u rerni. Već smo pisali kako je mariniranje mesa bitno, jer osim što ga omekšava, čini ga i ukusnijim. Za pripremanje piletine nije vam potrebno neko posebno kulinarsko iskustvo, ali ipak ako želite da je ispečete savršeno, morate da znate koje začine treba da koristite. Oni poboljšavaju ukus svakog jela, ali bitno je da ih dobro ukombinujete.
Koji su začini potrebni za pečenu piletinu?
Obično se koriste suvi začini, a neizostavni su crni i beli luk u prahu. Oni će naglasiti ukus mesa, a takođe dodajte i žalfiju, kao i sve vrste paprike (slatke ili ljute). Dobro utrljajte začine u piletinu i samo malo nauljite. Nemojte da se bojite da dodajete začine, jer oni samo mogu da poboljšaju ukus, a neće škoditi ni ako pospete malo bosiljka. Uživajte u ukusu pečene piletine.
Pročitajte i ovo: Pečena piletina sa prazilukom, paprikom i maslinama
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese