Na trpezi u Srbiji često možemo da vidimo piletinu. Ona se jednostavno sprema i spada u jeftinija mesa. Za piletinu postoji dosta recepata, a najčešće se sprema u rerni. Već smo pisali kako je mariniranje mesa bitno, jer osim što ga omekšava, čini ga i ukusnijim. Za pripremanje piletine nije vam potrebno neko posebno kulinarsko iskustvo, ali ipak ako želite da je ispečete savršeno, morate da znate koje začine treba da koristite. Oni poboljšavaju ukus svakog jela, ali bitno je da ih dobro ukombinujete.
Koji su začini potrebni za pečenu piletinu?
Obično se koriste suvi začini, a neizostavni su crni i beli luk u prahu. Oni će naglasiti ukus mesa, a takođe dodajte i žalfiju, kao i sve vrste paprike (slatke ili ljute). Dobro utrljajte začine u piletinu i samo malo nauljite. Nemojte da se bojite da dodajete začine, jer oni samo mogu da poboljšaju ukus, a neće škoditi ni ako pospete malo bosiljka. Uživajte u ukusu pečene piletine.
Pročitajte i ovo: Pečena piletina sa prazilukom, paprikom i maslinama
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus