Kako da od starog pire krompira napravite specijalitet

Nemojte bacati stari pire krompir, napravite gnezda punjena šunkom ili pečurkama!

Shutterstock

Pire krompir je prilog koji ume da ostane nakon ručka, pa ga ljudi drže u frižideru i na kraju neretko bace. Kako nije trenutak za bacanje hrane, možete da isprobate ovaj trik u vidu recepta, koji će da oduševi sve ukućane.

Najbolje od svega je što pire krompir možete da iskoristite za vegetarijansku ili mrsnu varijantu sa mesom, u zavisnosti od toga šta jedete. U pitanju su gnezda od pire krompira, koja se pune šunkom ili pak pečurkama.

Recept za ovo zanimljivo jelo podelila je profesionalna kuvarica Julija Arhipova, a vi možete da ga isprobate i budete štedljiva i dovitljiva domaćica koja od jednog jela napravi dva. Pročitajte kako da napravite gnezda od pire krompira punjena sastojcima po izboru.

Za početak pripremite punjenje. Ukoliko pravite fil od pečuraka, operite 400 grama šampinjona, isecite i ubacite u tiganj na srednju vatru. Posle par minuta dodajte pola seckanog crnog luka, jednu rendanu šargarepu, par kašika pavlake i omiljene začine.

Pržite mešavinu povrća i pečuraka 7 minuta. Dok se smesa kuva, formirati nekoliko gnezda od pire krompira koji vam je ostao od prethodnog dana.

Uzmite pleh, prekrijte ga papirom za pečenje i premažite uljem, pa poslažite gnezda od pire krompira. U svakom gnezdu napravite udubljenje u koje ćete staviti zagrejanu mešavinu povrća i pečuraka. Pecite 20 minuta na 180 stepeni i dobićete pravi specijalitet!

Slično možete da uradite i sa šunkom ili pak mlevenim mesom, samo ih ubacite i propržite koliko je potrebno. Možda će vas zanimati i dva trik sastojka za ukusniji pire krompir.

Pročitajte i kako da napravite najbolje testo dodajući mu pire krompir

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Jelo od pire i pečenog krompira  Instagram/dontgobaconmyheart_

StvarUkusa