Savet kako da podgrejete ostatke pice da bude kao tek izvađena iz rerne

Kada vam ostane pica, sigurno je da ćete je pojesti, ali uz super savet biće ukusna kao da ste je tek kupili ili ispekli. I ne, ne podgreva se u rerni.

Shutterstock

Ostaci pice su nešto što se uvek pojede, makar bili i hladni. Većina ljudi ih podgreva ili u mikrotalasnoj, zbog čega pica može da postane kašasta, ili u rerni, što može da uzrokuje da se pica pretvori u karton, bude prepečena ili čak i izgori.

U krajnjem slučaju, odlučićete se za hladno parče iz frižidera. Ipak, postoji jedan trik da pica bude kao da je upravo napravljena.

Potrebno je da podgrejte kriške pice u tiganju, i da proveravate svakih nekoliko minuta. Kora pice postaje hrskava, baš kao kada je pečena u rerni na drva, dok se sir savršeno topi. Najbolje od svega je što će ova vrsta podgrevanja biti mnogo brža nego da to radite u rerni.

Uključite dakle ringlu na srednju vatru, ubacite parče pice pa dodajte malo vode u tiganj i poklopite poklopcem. Dobićete najukusniju podgrejanu picu. Možda će vas zanimati i kako da zamrznete paradajz za zimu.

Pročitajte trik da brzo i lako iseckate kupus bez noža

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Trik da napravite pileće batačiće kao iz KFC-a  Instagram/appetizing.tv

StvarUkusa