Zamrzavanje paradajza na porcije je zgodan način da se sačuva svež proizvod. Na ovaj način sačuvaćete sve korisne nutrijente.
Paradajz temeljno operite pod hladnom vodom i dobro osušite. Po želji paradajzu možete dodati i papriku za dodatni ukus i boju. Isecite na komade i mešajte dok smesa ne postane glatka.
Smesu sipajte u plastične ili silikonske kalupe za zamrzavanje i ostavite jedan dan u zamrzivaču. Nakon zamrzavanja, dobićete kockice paradajz paste, koje se lako mogu izvaditi iz kalupa.
Ovako zamrznut paradajz je idealan za kuvanje supa ili druga jela. Možete im dodati i začinsko bilje, ljute paprike, beli luk ili druge začine. Možda će vas zanimati i zašto treba da dodate čokoladu u pardajz sos?
Pročitajte i kako da paradajz duže bude svež
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način