Zamrzavanje paradajza na porcije je zgodan način da se sačuva svež proizvod. Na ovaj način sačuvaćete sve korisne nutrijente.
Paradajz temeljno operite pod hladnom vodom i dobro osušite. Po želji paradajzu možete dodati i papriku za dodatni ukus i boju. Isecite na komade i mešajte dok smesa ne postane glatka.
Smesu sipajte u plastične ili silikonske kalupe za zamrzavanje i ostavite jedan dan u zamrzivaču. Nakon zamrzavanja, dobićete kockice paradajz paste, koje se lako mogu izvaditi iz kalupa.
Ovako zamrznut paradajz je idealan za kuvanje supa ili druga jela. Možete im dodati i začinsko bilje, ljute paprike, beli luk ili druge začine. Možda će vas zanimati i zašto treba da dodate čokoladu u pardajz sos?
Pročitajte i kako da paradajz duže bude svež
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus