Kada pakujete namirnice u kese za zamrzivač ne morate da se mučite vezivanjem gumicama ili vezivanjem u čvorove. Postoji vrlo lak način da kesicu zavarite, poput onih patent zatvarača. Namirnice neće ispasti ili iscureti.
Pogledajte kako da to uradite:
Ubacite u kesicu namirnice. Uzmite kuhinjski nož i zagrejte ga upaljačem, a zatim po širini kese, tamo gde želite da je zatvorite prislonite tako zagrejan nož i držite ga neko vreme, pritiskajući kao da sečete. Dobićete savršeno zavareno kesu, iz koje ništa neće ispasti, a namirnice će biti zaštićene.
Prednost je i ta što ćete od jedne kese zapravo dobiti dve, jer ivica koju isečete zagrejanim nožem biće zatvorena i za sledeću polovinu presečene kesice. Možda će vas zanimati i 4 super trika sa starim hlebom da sačuvate svežinu namirnica i izvučete vlagu iz šećera.
Pročitajte i šta da radite ako presolite supu?
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus