Počela je priprema zimnice, koja nikako ne može da prođe bez paradajza. Bilo da ga kuvate za sok, pravite pinđur ili razne druge specijalitete, potrebno je da se oljušti kožica.
Sve domaćice znaju koliko ovo može da bude dosadan i naporan posao. Često vam ne polazi za rukom da ga lako oljuštite, a neretko se dogodi i da se isprskate i napravite haos po celoj kuhinji.
Međutim, postoji jednostavan trik, koji će vam olakšati ove muke, a podelila ga je jedna korisnica društvene mreže TikTok.
Kako bi na najlakši način ogulili koru, potrebno je da prvo skinete peteljku, a potom paradajz sa donje strane malo zasecite oštrim nožem, samo po površini.
Spustite ga u šerpu sa ključalom vodom i ostavite ga tridesetak sekundi, a potom ga prebacite u sud sa hladnom vodom. Posle dva minuta, odvojte koru nožem ili prstima u jednom potezu, a zatim ga očistite na uobičajeni način. Ceo postupak pogledajte u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus