Nekada su profesionalni kuvari su pripremali meso tako što u tiganj stave staklenu čašu. Ova kulinarska tehnika činila je meso sočnijim i mekšim. Možda vam deluje komplikovano i bespotrebno, ali isprobajte jer će meso definitivno biti lepšeg ukusa. Staklena čaša ne sadrži nikakve hranljive materije ili pojačivače ukusa, nego je tajna u temepraturi. Poznato je da voda u kojoj se kuva meso ne sme da se zagreva preko 95 stepeni.
Iskusni kuvari kažu da tečnost ne bi trebalo da ključa, jer je brzo ključanje ono što kvari ukus mesa. Zato ga pripremite pravilno pomoću staklene čaše. Spustite čašu od izdržljivog stakla u šerpu i ako staklo lupi u dno šerpe to znači da je temepratura previsoka za kuvanje mesa i da je potrebno da se smanji temepratura.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem