Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZABORAVLJENA TEHNIKA KOJA ĆE MESO UČINITI SOČNIJIM I MEKŠIM: Saznajte zašto se u šerpu dodaje staklena čaša

Autor Sanja Belinić

Neobičan metod koji će meso učiniti sočnijim.

 Zašto se dodaje čaša kada se kuva meso Izvor: Shutterstock

Nekada su profesionalni kuvari su pripremali meso tako što u tiganj stave staklenu čašu. Ova kulinarska tehnika činila je meso sočnijim i mekšim. Možda vam deluje komplikovano i bespotrebno, ali isprobajte jer će meso definitivno biti lepšeg ukusa. Staklena čaša ne sadrži nikakve hranljive materije ili pojačivače ukusa, nego je tajna u temepraturi. Poznato je da voda u kojoj se kuva meso ne sme da se zagreva preko 95 stepeni. 

Iskusni kuvari kažu da tečnost ne bi trebalo da ključa, jer je brzo ključanje ono što kvari ukus mesa. Zato ga pripremite pravilno pomoću staklene čaše. Spustite čašu od izdržljivog stakla u šerpu i ako staklo lupi u dno šerpe to znači da je temepratura previsoka za kuvanje mesa i da je potrebno da se smanji temepratura. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti