Nekada su profesionalni kuvari su pripremali meso tako što u tiganj stave staklenu čašu. Ova kulinarska tehnika činila je meso sočnijim i mekšim. Možda vam deluje komplikovano i bespotrebno, ali isprobajte jer će meso definitivno biti lepšeg ukusa. Staklena čaša ne sadrži nikakve hranljive materije ili pojačivače ukusa, nego je tajna u temepraturi. Poznato je da voda u kojoj se kuva meso ne sme da se zagreva preko 95 stepeni.
Iskusni kuvari kažu da tečnost ne bi trebalo da ključa, jer je brzo ključanje ono što kvari ukus mesa. Zato ga pripremite pravilno pomoću staklene čaše. Spustite čašu od izdržljivog stakla u šerpu i ako staklo lupi u dno šerpe to znači da je temepratura previsoka za kuvanje mesa i da je potrebno da se smanji temepratura.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus