StvarUkusa vam otkriva neke...
1. So poboljšava ukus testu, slatkim jelima pa čak i kafi. Naravno u minimalnim količinama.
2. Šećer intenzivira ukus šargarepe i umanjuje kiselost jela sa kuvanim paradajzom.
3. Anis pojačava ukus mesa.
4. Kafa poboljšava ukus čokolade u čokoladnim kolačima.
5. Muskatni oraščić će jela od krompira učiniti daleko ukusnijim.
6. Zajedno sa šećerom, malo (sveže mlevenog) bibera poboljšaće ukus jagodama.
7. Vanila, osim što umanjuje kiselinu jabukama, poslasticama od ovog voća daje bogatiji ukus.
7 trikova za vrhunske kulinarske užitke
Sigurno se pitate kako neka hrana u restoranu ima neverovatno dobar ukus, a kada je vi spremite nije takva. Tajna je u malim trikovima i kombinaciji sastojaka koja nam na prvi pogled ne izgleda logično.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus