StvarUkusa vam otkriva neke...
1. So poboljšava ukus testu, slatkim jelima pa čak i kafi. Naravno u minimalnim količinama.
2. Šećer intenzivira ukus šargarepe i umanjuje kiselost jela sa kuvanim paradajzom.
3. Anis pojačava ukus mesa.
4. Kafa poboljšava ukus čokolade u čokoladnim kolačima.
5. Muskatni oraščić će jela od krompira učiniti daleko ukusnijim.
6. Zajedno sa šećerom, malo (sveže mlevenog) bibera poboljšaće ukus jagodama.
7. Vanila, osim što umanjuje kiselinu jabukama, poslasticama od ovog voća daje bogatiji ukus.
7 trikova za vrhunske kulinarske užitke
Sigurno se pitate kako neka hrana u restoranu ima neverovatno dobar ukus, a kada je vi spremite nije takva. Tajna je u malim trikovima i kombinaciji sastojaka koja nam na prvi pogled ne izgleda logično.
Još iz kategorije
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca