Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 trikova za vrhunske kulinarske užitke

Sigurno se pitate kako neka hrana u restoranu ima neverovatno dobar ukus, a kada je vi spremite nije takva. Tajna je u malim trikovima i kombinaciji sastojaka koja nam na prvi pogled ne izgleda logično.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

StvarUkusa vam otkriva neke...


1. So poboljšava ukus testu, slatkim jelima pa čak i kafi. Naravno u minimalnim količinama.

2. Šećer intenzivira ukus šargarepe i umanjuje kiselost jela sa kuvanim paradajzom.

3. Anis pojačava ukus mesa.

4. Kafa poboljšava ukus čokolade u čokoladnim kolačima.

5. Muskatni oraščić će jela od krompira učiniti daleko ukusnijim.

6. Zajedno sa šećerom, malo (sveže mlevenog) bibera poboljšaće ukus jagodama.

7. Vanila, osim što umanjuje kiselinu jabukama, poslasticama od ovog voća daje bogatiji ukus.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti