Pripremanje ribe nije uvek lak posao. Ali, s obzirom na činjenicu da je veoma zdrava i da je treba što češće pripremati, dajemo vam nekoliko saveta koji će pripremu učiniti lakšom.
Roštilj
Spremanje ribe na roštilju je komfornije samim tim što je napolju, pa nema prljanja šporeta i zadržavanja neprijatnog mirisa u kući. Ipak, treba da znate, ako ribu pečete na roštilju, odaberite onu masniju - losos, skušu ili tunu.
Kuvanje
Kuvana riba je i najzdravija, jer nema dodatnih masnoća. Za kuvanje je najbolji oslić (mol).
Pečenje u rerni
Ako ribu pečete u rerni, dodajte joj povrće (po sopstvenoj želji) kako bi bila sočnija. Folija takođe garantuje sočnost! Osim što je sočnija i ukusnija, svi mirisi će se zadržati unutar folije. Ne zaboravite da postoje i kesice za pečenje. Praktične su jer se riba peče u sopstvenom saftu i zato što u njih možete da stavite začine po želji, koji će jelu dati posebnu aromu, a nećete morati da mešate sastojke. Ovaj način pripreme, kažu lekari, dobar je i tokom dijete.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem