Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulinarski trikovi

Pripremite ribu na pravi način

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Mnogi ljudi, iako vole ribu, često izbegavaju da je pripremaju zbog širenja neprijatnog mirisa i prskanja ulja iz tiganja. Evo načina da se to izbegne.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Pripremanje ribe nije uvek lak posao. Ali, s obzirom na činjenicu da je veoma zdrava i da je treba što češće pripremati, dajemo vam nekoliko saveta koji će pripremu učiniti lakšom.

Roštilj
Spremanje ribe na roštilju je komfornije samim tim što je napolju, pa nema prljanja šporeta i zadržavanja neprijatnog mirisa u kući. Ipak, treba da znate, ako ribu pečete na roštilju, odaberite onu masniju - losos, skušu ili tunu.

Kuvanje
Kuvana riba je i najzdravija, jer nema dodatnih masnoća. Za kuvanje je najbolji oslić (mol).

Pečenje u rerni
Ako ribu pečete u rerni, dodajte joj povrće (po sopstvenoj želji) kako bi bila sočnija. Folija takođe garantuje sočnost! Osim što je sočnija i ukusnija, svi mirisi će se zadržati unutar folije. Ne zaboravite da postoje i kesice za pečenje. Praktične su jer se riba peče u sopstvenom saftu i zato što u njih možete da stavite začine po želji, koji će jelu dati posebnu aromu, a nećete morati da mešate sastojke. Ovaj način pripreme, kažu lekari, dobar je i tokom dijete.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti