Pripremanje ribe nije uvek lak posao. Ali, s obzirom na činjenicu da je veoma zdrava i da je treba što češće pripremati, dajemo vam nekoliko saveta koji će pripremu učiniti lakšom.
Roštilj
Spremanje ribe na roštilju je komfornije samim tim što je napolju, pa nema prljanja šporeta i zadržavanja neprijatnog mirisa u kući. Ipak, treba da znate, ako ribu pečete na roštilju, odaberite onu masniju - losos, skušu ili tunu.
Kuvanje
Kuvana riba je i najzdravija, jer nema dodatnih masnoća. Za kuvanje je najbolji oslić (mol).
Pečenje u rerni
Ako ribu pečete u rerni, dodajte joj povrće (po sopstvenoj želji) kako bi bila sočnija. Folija takođe garantuje sočnost! Osim što je sočnija i ukusnija, svi mirisi će se zadržati unutar folije. Ne zaboravite da postoje i kesice za pečenje. Praktične su jer se riba peče u sopstvenom saftu i zato što u njih možete da stavite začine po želji, koji će jelu dati posebnu aromu, a nećete morati da mešate sastojke. Ovaj način pripreme, kažu lekari, dobar je i tokom dijete.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus