Poznata glumica Eva Longorija na svom Instagram profilu objavila je recept za posni čili koji se pravi od raznovrsnog povrća. Hladno vreme, za razliku od leta, zahteva jaču hranu, a naš predlog je upravo ovaj čili, pogotovo ako se pridržavate Božićnog posta. Pasulj, paprike, luk i začini ga čine ukusnim i zdravim, a poseban šmek mu daje sir koji se stavlja na gotovo, vruće jelo i koji se razvlači. Uživajte sa prijateljima uz takose, ili u predivnom ručku sa porodicom. 

  • Sastojci: 
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crvena paprika 
  • 1 zelena paprika 
  • 1 žuta paprika 
  • 1 veći crni luk 
  • 2-3 čena belog luka 
  • 1 kašičica kumina 
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 1 kašičica crnog luka u prahu 
  • 1 kašičica čilija 
  • 1 konzerva belog pasulja
  • 2 konzerve crvenog pasulja 
  • 2 konzerve seckanog pelata 
  • tvrdi sir po želji (ako postite koristite biljni)

Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje, pa u šerpu dodajte sitno secaknu papriku. Kada omekša dodajte seckani crni luk, posolite, pobiberite. Kada postane staklast dodajte pelat i promešajte. Kuvajte par minuta, pa začinite. Zatim dodajte krupnije seckani beli luk i proceđeni pasulj. Promešajte i sipajte vodu. Poklopite i kuvajte dok ne provri, a onda ostavite još 10-ak minuta da se kuva. Poslužite u činiji sa rendanim sirom. 

Instagram/evalongoria Posni čili po receptu Eve Longorije

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE