Poznata glumica Eva Longorija na svom Instagram profilu objavila je recept za posni čili koji se pravi od raznovrsnog povrća. Hladno vreme, za razliku od leta, zahteva jaču hranu, a naš predlog je upravo ovaj čili, pogotovo ako se pridržavate Božićnog posta. Pasulj, paprike, luk i začini ga čine ukusnim i zdravim, a poseban šmek mu daje sir koji se stavlja na gotovo, vruće jelo i koji se razvlači. Uživajte sa prijateljima uz takose, ili u predivnom ručku sa porodicom.
- Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 veći crni luk
- 2-3 čena belog luka
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica čilija
- 1 konzerva belog pasulja
- 2 konzerve crvenog pasulja
- 2 konzerve seckanog pelata
- tvrdi sir po želji (ako postite koristite biljni)
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje, pa u šerpu dodajte sitno secaknu papriku. Kada omekša dodajte seckani crni luk, posolite, pobiberite. Kada postane staklast dodajte pelat i promešajte. Kuvajte par minuta, pa začinite. Zatim dodajte krupnije seckani beli luk i proceđeni pasulj. Promešajte i sipajte vodu. Poklopite i kuvajte dok ne provri, a onda ostavite još 10-ak minuta da se kuva. Poslužite u činiji sa rendanim sirom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus