Jovica je sasvim slučajno ušao u svet gastronomije. Išao je u trgovačku školu koja se nalazila blizu čuvenog restorana “Pod lipom” u kojem je njegov otac radio kao konobar. Tu se preko leta zapošljava i kod čika Duleta pronalazi skrovište pod šerpama i tiganjima. Ubrzo se, kako sam voli da kaže, gubi u Bermudskom trouglu kafana “Pod lipom”, “Grmeč” i “Šumatovac”. Kao svaki zaljubljenik u svoj posao, Jovica kreće u otkrivanje svih tajni kulinarskog sveta.
Kuvanje za poznate
Nakon šest meseci sticanja prakse u jednom porodičnom restoranu u Milanu, vraća se u Beograd i počinje da radi u čuvenom restoranu “Knez”. Koristi svaku šansu za usavršavanje u inostranstvu te Jovica odlazi u Moskvu, Atinu i Italiju gde gostuje u restoranima najpoznatijih vinarija – Sartori, Banfi, Fumaneli,... Tokom snimanja filma „Spasilac“, Jovica je svakodnevno kuvao za holivudske zvezde Denisa Kvejda, Nastasju Kinski, Žan Mark Bara kao i za Predraga Antonijevića i mnoge srpske glumce. Nakon ponovnog odlaska u Moskvu 2000. godine, imao je priliku da kuva i u Dači, vikendici Vladimira Putina. Jovica je svoje bogato međunarodno iskustvo nesebično stavljao u službu domaćih ugostiteljskih objekata te je tako pomogao da se postave mnogi novi restorani i gastro delovi u hotelima širom Srbije i Crne Gore.
Takmičenja
Godine 2011. imenovan je za direktora restorana “Public”, a godinu dana kasnije, Jovica počinje da se takmiči u kulinarstvu i kao kapiten srpskog tima osvaja zlato na Mediteraneu. Medalje nastavljaju da se nižu i početkom ove godine, tim na čelu sa Jovicom osvaja srebro u Istanbulu, u individualnom takmičenju osvaja bronzu za izradu paste, a u disciplini Black box prvi put za Srbiju naš tim osvaja Gran pri i zlatnu medalju. U Solunu osvaja zlato u spremanju jela od jagnjetine i još jednu zlatnu medalju za moderno jelo, a sve u organizaciji Asocijacije šefova kuvara Srbije čiji je Jovica član.
Paklena kuhinja
Jovica će imati zadatak da i od najlošijeg restorana napravi mesto za uživanje u kojem je zadovoljan gost najvažniji cilj vlasnika i menadžera restorana. Njegov autoritet i rešenost da se mnoge stvari promene sigurno neće uvek imati dobar prijem kod kuvara i kelnera.
Biće zanimljivo videti ovog zlatnog momka u ne tako idealnim uslovima pojedinih domaćih restorana ali njegova predanost poslu i profesionalizam svakako će pomoći da dobijemo još nekoliko prijatnih mesta za uživanje u dobrom zalogaju.
O svojoj novoj ulozi, Jovica kaže: „Nisam prvi put pred kamerama, snimao sam i ranije ali ovo je totalno drugačije, dosta prefinjenije sa puno detalja i veoma je interesantno. Poziv za Paklenu kuhinju me je malo iznenadio, ali više me je recimo iznenadilo to kako smo uspeli da se savršeno uklopimo i organizujemo oko snimanja pošto imam zaista mnogo obaveza u restoranu” kaže novi kuvar u čijem jelu su uživale i holivudske zvezde, a na pitanje da li će biti oštriji Jovica odgovara: “Paklenu kuhinju živim od ’87. godine, ozbiljno se bavim konsaltingom restorana od 2005. tako da ono što publika gleda na televiziji, predstavlja sastavni deo posla kojim se bavim”.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem