Profesor Dejvid Nat, koji je prepoznatljiv po tome što je pre nekoliko godina izjavio da ekstazi nije opasniji od jahanja konja, stoji iza najnovijeg otkrića protiv mamurluka.

Dejvidovo otkriće se sastoji iz dva povezana procesa. Nakon uzimanja pića koje proizvodi iste efekte kao i bilo koji alkohol, opijenost i uzbuđenje, uzima se specijalna pilula koja odmah izaziva trežnjenje.

Ostaje pitanje kako će ovo otkriće prihvatiti moćna industrija alkoholnih pića, ali i ljubitelji klasičnog provoda uz alkohol. Kritičari pak postavljaju pitanje šta se može desiti ukoliko ljudi zaborave da uzmu antidoznu pilulu.

Profesor Nat sa Imperijal koledža u Londonu je otkrio nekoliko sastojaka koji u mozgu proizvode osećaj zadovoljstva prilikom konzumiranja akohola. Ono što je značajno, ovo piće ne aktivira centre za agresiju i zavisnost. Takođe, ovi kokteli ne sadrže materije koje se nalaze u običnom alkoholnom piću, a utiču loše na srce, jetru i želudac.

"Imaćete mogućnost da se opijete, opustite, a zatim popijete tabletu, otreznite i bezbedno odvezete kući", kaže profesor Nat.