Prvi Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival, pod sloganom “Siđi do reke” održao se proteklog vikenda na Sava Promenadi.

Svoje proizvode predstavili su proizvođači hrane i najboljih vina iz zemlje i regiona, u, za ovu priliku dizajniranim, štandovima i kućicama. Pored degustacije, posetioci i turisti su prisustvovali radionicama i prezentacijama koje su održali stručnjaci iz različitih oblasti: food styling, slaganje hrane i vina, proizvodnja vina i rakije…

Portal Stvar ukusa ugostio je Juliu Radojević, osnivača bloga i youtube kanala "Slatka domaćica", sa kojom smo razgovarali o ukrašavanju torti i kolača, samom procesu nastajanja, kako poslastica, tako i fotografija za Instagram blog.

Stvar ukusa na Festivalu hrane i vina: Čaroban svet torti i kolača sa Slatkom domaćicom
Foto: Aleksandar Stojanović image00005-2

Kada je pre nešto više od godinu dana pokrenula Instagram profil, Julia nije ni slutila koliku će slavu doživeti njeni recepti. Cilj joj je bio, kako kaže, da napravi svoju ličnu onlajn bazu recepata.

Za sebe kaže da je pola žena pola čizkejk, jer joj je to ujedno i omiljeni desert. Svaku poslasticu priprema s ljubavlju, a ukoliko joj recept ne ide "po planu", sastojke menja u hodu, tako da se ništa ne baca.

Veliku pažnju poklanja detaljima i aranžiranju, vodi računa da sve bude vizuelno lepo uklopljeno: "Za svako slikanje odredim koje ću tanjiriće da odaberem za serviranje, na kom ću stolu da slikam, da li ću staviti neki stolnjak, kakav će mi pribor biti, i još neke sitnice ako su potrebne," ističe Julia.

Od malena naša Slatka domaćica uživa u pravljenju torti i kolača, a sada je tome dodala i ljubav prema fotografiji. Kada se sve to spoji uspeh je zagarantovan.

" Ključ uspeha generalno svega je da budemo svoji, da znamo šta radimo i da budemo sigurni u to što radimo, da radimo ono što volimo i onako kako osećamo. Da ne dozvoljavamo da nam se neke stvari nameću, već da budemo takvi kakvi jesmo," zaključuje Julia Radojević.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

10