Ovo je pitanje čiji nas odgovor sve zanima.

Za sada, kako je saopštila Evropska agencija za bezbednost hrane (EFSA), ne postoje dokazi da se novi koronavirus prenosi preko hrane.

Naglašeno je da trenutno ne postoje slučajevi koji su pokazali bilo kakav dokaz da su ljudi zaraženi virusom putem konzumacije zaražene hrane.

Moguće je, tvrde stručnjaci, da se zarazimo samo ako zaražena osoba kine u naš tanjir sa hranom.

https://www.stvarukusa.rs/zanimljivosti/koliko-dugo-se-virus-korona-zadrzava-na-drvetu-plastici-teflonu-keramici/

Dobro kuvanje mesa, izbegavanje moguće kontaminacije izmedju kuvane i nekuvane hrane, vođenje računa o higijeni tokom pripreme hrane, neke su od preporuka Svetske zdravstvene organizacije.

U kantini u Berlemonu, sedištu Evropske komisije, istaknuto je obaveštenje da se „za sada preferira da u ponudi nemaju bifteke i nepečeno meso“.

Takođe, belgijske zdravstvene vlasti su nedavno donele odluku da se u restoranima ne služi nepečeno meso.

https://www.stvarukusa.rs/trikovi/pravila-odrzavanja-higijene-u-kuhinji-za-vreme-trajanja-koronavirusa/

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Stvar ukusa/ Danas.rs