U subotu, 28. juna održava se letnje izdanje Mikser design food marketa, manifestacije koja spaja dizajn, hranu i inovativne tendencije u gastronomiji, dok će dan kasnije, 29. juna, na Mikser kids marketu moći da uživa cela porodica, a publiku pored proizvođača igračaka, garderobe, obuće, bebi opreme, konditorskih i drugih proizvoda namenjenih deci, očekuju i dečje kreativne radionice.
Marketi traju od 12 do 20 časova, a ulaz je besplatan.
Cilj manifestacije Mikser design food je da se hrana prikaže na inovativniji način, a ovoga puta, kao inspiracija učesnicima će poslužiti leto, more, sveži ukusi i mirisi.
U subotu će se održati i dve kulinarske radionice. Radionicu “Hot & Spicy Summer” drži Aleksandra Stefanović, autor gastro bloga “Porodične gastronomije”, u terminu od 12 i 30 . Ona poziva publiku da uživa u interesantnim kombinacijama začina, i da se prepusti bojama i aromama letnje kuhinje. Za više informacija o učešću, svi zainteresovani mogu pisati na: porodicne.gastronomije@gmail.com.
Kako se priprema “Veganski meni”, demonstriraće Nada Ličina iz udruženja “Na putu zdravlja” od 14 časova. Ona će pokazati kako se priprema hranljiva supa od paradajza i luka sa integralnim beskvasnim kiflicama, lazanje od povrća i kolač od prosa sa jagodama. Informacije o učešću se mogu dobiti putem e-mail adrese naputuzdravlja@gmail.com ili telefona 063 770 40 43.
O psihologiji ishrane biće reči na predavanju Jovane Bešević, diplomiranog psihologa i sertifikovanog savetnika za psihologiju ishrane. Ona će predstaviti psihološke i društvene aspekte ishrane i govoriće o odnosu prema kulturi ishrane. Jovana osim toga što radi kao trener u domenu psihologije ishrane, piše i kolumnu za 24 Kitchen Best Food magazin.
Mikser kids market, koji se odvija pod sloganom “Kofica i lopatica”, u nedelju, 29. juna, poziva na igru i druženje. Roditelji će moći da obraduju svoje mališane posebno dizajniranim igračkama i odevnim predmetima, kao i da zajedno sa njima uživaju u zdravim i ukusnim konditorskim proizvodima. U okviru marketa se odvijaju i kreativne radionice.
U 12 časova je radionica igraonice Kamičak na kojoj će se deca upoznati sa IClay glinom i praviti od nje sve što mašta poželi, a u 14 časova na radionici UMBUM će deca od ekoloških materijala, papira, kartona konstruisati različite oblike. Od 16 časova mališani će praviti papirne brodiće i ogrlice od njih. Učesnici će moći da ostave otisak šake ili stopala na platnu i ako žele nešto da naslikaju temperama na njemu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus