Britanski dizajner Džošua Renuf je sigurno jedan od najomiljenijih ljudi na svetu, bar kada biste pitali ljubitelje prve kafe. Naime, on je osmislio poseban mehanizam koji ćete sigurno voleti. Kako se ne bi više mrzovoljno budili, malo i iznervirani zvukom alarma, a pet minuta kasnije jurili kafu po kući ne bi li vas ona definitivno probudila, Renuf je pronašao genijalno rešenje. Napravio je alarm koji budi kafom, piše foodbeast.com.

- Mali ritual pre spavanja, to zapravo pomaže umu i telu da se potpuno opuste, i vi se zbog toga lepo odmorite. Ostavite malo kafe, šećera, mleka, svega onoga s čim kafu inače pijete, i lezite da spavate. Ujutru kada zazvoni alarm čekaće vas sveže skuvana šolja kafe - kaže Džošua Renuf.

Ne, nije u pitanju nikakva magija, i ne, alarm ne ustaje i ne šeta sam do kuhinje da vama skuva kafu! U pitanju je mehanizam koji pokreće kuvalo u samom alarmu, te vam je topli napitak na dohvat ruke čim otvorite oči.

Od alarma sa raznolikim zvucima prirode, do onih na kome plešu slatke figurine, ovaj alarm-kafemat je definitivno nešto što vas može naterati da se probudite sa osmehom, i da vam stvarno jednom bude to ,,dobro jutro''! 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa