Iako vlada uverenje da su muškarci bolji u pripremi hrane na roštilju, naučna studija pokazuje suprotno. Naime, pripadnice nežnijeg pola imaju više samopuzdanja, sklonije su eksperimentisanju i kreativnije prilikom spremanja hrane na roštilju.
Ispraživanje koje je sprovela kompanija Eplgejt, pokazalo je da žene spremaju ukusniju hranu na grilu. Čak 73 procenta žena začini i marinira krmenadle, bifteke i druge proizvode pre pripreme, dok to uradi samo 59 procenata muškaraca.
Pogledajte i 8 pravila za dobar roštilj
Pored toga, žene su sklonije isprbavanju novih tehnika i bolje se snalaze kada treba pripremiti hranu za veći broj ljudi.
Ipak, roštiljanje i dalje spada u "specijalinost" jačeg pola, pa su muškarci uglavnom ti koji koji ponosno stoje iza grilovanih specijaliteta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus