Iako vlada uverenje da su muškarci bolji u pripremi hrane na roštilju, naučna studija pokazuje suprotno. Naime, pripadnice nežnijeg pola imaju više samopuzdanja, sklonije su eksperimentisanju i kreativnije prilikom spremanja hrane na roštilju.

Ispraživanje koje je sprovela kompanija Eplgejt, pokazalo je da žene spremaju ukusniju hranu na grilu. Čak 73 procenta žena začini i marinira krmenadle, bifteke i druge proizvode pre pripreme, dok to uradi samo 59 procenata muškaraca.

Pogledajte i 8 pravila za dobar roštilj

Pored toga, žene su sklonije isprbavanju novih tehnika i bolje se snalaze kada treba pripremiti hranu za veći broj ljudi.

Ipak, roštiljanje i dalje spada u "specijalinost" jačeg pola, pa su muškarci uglavnom ti koji koji ponosno stoje iza grilovanih specijaliteta. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa