Serija će obuhvatati osam jednočasovnih epizoda i istraživaće priče izuzetnih muškaraca i žena koji su rizikovali sve da bi otelotvorili najplemenitiju i najkompleksniju suštinu ljudskog roda – veru.
Kreator serije je Mati Lešem, a razvijao je Martin Skorseze za Lionsgate Alternative Television. Scenario je napisao Kent Džons, a režiraće je Elizabet Čomko.

FIREFLY SOUND STAGE.jpg
Promo 

„Skoro ceo život živeo sam sa pričama o svecima, razmišljajući o njihovim rečima i delima, zamišljajući svetove u kojima su živeli, izbore sa kojima su se suočavali, primere koje su davali. Ovo su priče o osam vrlo različitih muškaraca i žena. Svako od njih živeo je u potpuno različitim istorijskim periodima, a svi su išli putem ljubavi koji se njima i nama otkriva u Isusovim rečima u jevanđeljima. Radujem se što je ovaj projekat u toku i što radim sa toliko pouzdanih i talentovanih saradnika“, istakao je Martin Skorseze.

Međunarodni autorski tim je već u Beogradu, gde će se snimati deo serijala, u saradnji sa Firefly produkcijom i njihovim studijima, ali i na drugim lokacijama u Srbiji.

IMG_0473.JPG
Promo 

“Imao sam veliku čast da radim sa legendarnim Krekom na filmu Berija Levinsona „The Survivor“ (Preživeli). Pozvao me je u Beograd, došao sam, zaljubio se u grad i obećao mu da ću se vratiti da ovde snimam. Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo sa Krekom i čast mi je da radim sa Ivanom Miković i svim talentovanim ljudima u Firefly produkciji“ izjavio je kreator i izvršni producent Mati Lešem.

Scenograf Miljen Kreka Kljaković, kome je bogata međunarodna karijera donela mnoge nagrade i priznanja, oživeće atomosferu četiri istorijske priče.

IVANA MIKOVIC 1.jpg
Promo 



„To što je serija „Sveci“ naš prvi međunarodni projekat neverovatno je priznanje naših sposobnosti na svetskom tržištu i veoma sam počastvovana što sarađujem sa Lionsgate i Fox Nation na ovom projektu”, istakla je
Ivana Miković, operativna direktorka Firefly produkcije i servisni producent serijala “Sveci”.
Serija “Sveci” će premijerno biti prikazati u novembru ove godine na Fox Nation platformi.

Fox_Nation_logo.svg.png
Promo 

Vodeća i višestruko-nagrađivana produkcijska kuća Firefly posluje u sastavu kompanije WMG (Wireless Media Group), a u oktobru 2023. u Pančevu je otvorila kompleks najsavremenijih filmskih studija.
Čestitamo kolegama u Firefly produkciji! Ponosni smo na njihov uspeh.