U tegli. Za pet tegli po 500 ml zakuvati 1l belog vina sa 700 ml vode, 175 ml kamparija, 100 g šećera, šipkom cimeta, navrh noža đumbira i 4 karanfilića. Spustiti1,5 kg oljuštenih polutki jabuka i kuvati ih desetak minuta. Voće izvaditi, pa rasporediti sa cimetom i karanfilićem u pripremljene tegle. Tečnost zakuvati, prema uputstvu umešati konzervans, pa sipati tečnost u tegle dok je vrela, zatvoriti.
Sušene. Oljuštiti šest krupnih jabuka, seme odstraniti i iseći ih na kolutove debljine pola santimetra. Spustiti ih u slanu vodu (50 g soli na 4 l vode). Kolutove izvaditi, istapkati krpom da se osuše i staviti na rešetku prekrivenu čistom kuhinjskom krpom. Sušiti u rerni oko 12 sati na temperaturi od 50 stepeni rerni da se ohlade. Čuvati u dobro zatvorenim posudama.
U kremu. Za četiri osobe potrebno oljuštiti četiri krupne jabuke, odstraniti seme, iseći jabuke na komadiće, dinstati ih desetak minuta pa umutiti kao pire. Umešati dve kašike šećera i ravnu kašičicu cimeta. Sipati u čiste tegle i dobro ih zatvoriti. Služiti kao desert sa pola kesice vanilin šećera, šlagom ili keksom sa bademima.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem