Iako mnogi od nas bacaju koru voća i povrća i smatraju istu neprivlačnom, istina je ta da ona zapravo ima odličan uticaj na naše telo.
Limun: Dodajte limunovu koru, jak prirodni antioksidant u kolač, smuti ili salatu. Ne samo što je kombinacija odlična za jutarnju energiju, već je i ovaj deo limuna odličan za vašu kožu. Limunova kora sadrži i limonen,koji sprečava pojavu raka dojke.
Slatki krompir: U kori ovog povrća se nalaze beta-karoteni, koji se u telu pretvaraju u vitamin A. Jedan tanjir slatkog krompira,utiče na kožu,tako što sadrži više vlakana, folata i vitamina C, nego ovsena kaša.
Kivi: Probajte ceo kivi da prervorite u kašu. Njegova kora sadrži tri puta više antioksidanata nego unitrašnjost i pomaže u borbi protiv stafilokoka i drugih bakterija koje su uzročnici trovanja hranom.
Jabuka: Urzolinska kiselina koja se nalazi u kori jabuke, pomaže u rešavanju problema viška kilograma. Dokazano je da on povećava količinu braon masti, što zauzvrat ubrzava sagorevanje kalorija. Kora jabuka takođe sadrži kvercetin, koji dobro utiče na našu memoriju,baš kao i jedinjenja zvana, triterpenoidi, koja štite kožu od raka.
Krastavac: Kora krastavca se sastoji iz silicijum dioksida. 5 miligrama na dan je preporučljiva doza, količina koju ćete naći i u samoj kori krastavca.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus