U susretu ili “borbi” dečjeg organizma sa nekim virusom, topla pileća supica pomoći će pri podizanju imuniteta ali i umanjiti bol u grlu.

Topla supa i drugi napici ublažavaju zapušenost nosa i umurujuće deluju na zapaljeno grlo i dečji organizam. Utvrđeno je da je supa delotvornija i od vode ili čajeva, jer mnogo lakše i brže omekšava nosnu sluz i pomaže pri otvaranju disajnih puteva koji su, u stvari, problem sa kojim se dete teško nosi.

Kada se dete prehladi valjalo bi da svakog dana pojede tanjir supe.

Ne zaboravite: Odaberite komad nemasne piletine, par minuta ga obarite na najjačoj temperaturi. Prospite tu vodu, vratite meso, dodajte malo vegete, šargarepu, koren peršuna i paškanata, kriške celera, svež celerov list, list peršuna i obavezno manju glavicu crnog luka koji ste pre toga zapekli sa obe strane na vreloj ringli. Kuvajte supu na tihoj vatri, pa dodajte rezance.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stvarukusa.rs