Menopauza mnogim damama ne pada baš najsjajnije, nekima je vrućina, suši im se koža, dok druge imaju problem sa opadanjem kose i staračkim pegama. Mogu se javiti i problemi sa pamćenjem, koncentracijom, smanjen libido i pojačan osećaj nadutosti. Sve to mogu biti prateći simptomi menopauze.

Tokom ovog perioda je posebno važno povesti računa o zdravoj ishrani, o nivou minerala i vitamina u organizmu. Pojedina američka istraživanja su došla do zaključka da je vitamin E posebno koristan za zdravlje organizma, kao i da smanjuje rizik od srčanih bolesti. Vitamin E je posebno blagotvoran za procese kao što su disanje, varenje, odličan je antioksidans i proizvodi energiju na najbolji način. Dobar je kao detoks, pa ima presudnu ulogu u izbacivanju toksina iz organizma i očuvanju imuniteta.

Pored toga što ovaj vitamin možete koristiti kao suplement, on se može naći u ishrani koja ga sadrži u visokom procentu. Namirnice koje sadrže vitamin E su: bademi, kikiriki, paradajz, avokado, batat, spanać i mnogo zeleno povrće. Preporučuje se da dame koje su ušle u menopauzu konzumiraju što više ovog vitamina, kako bi očuvale zdravlje organizma.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: Lepa i srećna