Mnoge žene se bore sa proširenim venama. Predstavljamo vam prirodne načine koji će vam pomoći da ih se rešite.

Hronični venski poremećaj koji nastaje zbog povećanog venskog pritiska je prilično rasprostranjena bolest. Sa proširenim venama na donjim ekstremitetima se suočava 25 do 35 procenata stanovništva.

Za vas smo pronašli neke prirodne načine koji će vam pomoći da se oslobodite ili barem smanjite proširene vene. Posle nedelju dana rezultati su vidljivi, cirkulacija krvi je normalizovana, a upale i oticanje su smanjeni.

Metod 1

Iscedite sok od dva paradajza. Sokom namažite područja na kojima se proširene vene pojavljuju tri puta dnevno. Ponavljajte postupak dva meseca. Važno je da kada iscedite sok, ne bacate pulpu jer sadrži prirodni antikoagulant koji jača krvne sudove.

Metod 2

Zagrejte maslinovo ulje, stavite na pamučnu gazu i primenite na područja sa proširenim venama. Koristite tretman dva puta dnevno, dva meseca. Masne kiseline i vitamin E u maslinovom ulju jačaju krvne sudove, što olakšava cirkulaciju krvi.

Metod 3

Pomešajte 10 čenova belog luka, četiri kašike maslinovog ulja i tri limuna. Ostavite da smesa stoji 12 sati, a zatim dva puta dnevno, dva meseca, primenjujte na područja gde su proširene vene. Ova mešavina sadrži antioksidante, smanjuje otok i jača strukturu vena.

Metod 4

Pomešajte kašiku soka od šargarepe, kašiku soka od aloja vere i kašiku jabukovog sirćeta. Stavite na pamučnu gazu i nanesite na proširene vene. Koristiti tri puta dnevno.

Metod 5

Iseckajte svež kupus i iscedite sok. Pijte pola litra dnevno, dve nedelje za probleme sa venama i trombozom.

Metod 6

Zagrejte litar vode i dodajte čašu suvog nevena. Neka odstoji pet minuta, a onda obloge primenjujte nekoliko puta dnevno, dva meseca.

Metod 7

Zdrava glina u kombinaciji sa čarapama za kompresiju pomaže u suženju krvnih sudova i povećanju protoka krvi.

Metod 8

Na područjima gde imate proširene vene, primenite ulje grožđa. Antioksidanti u grožđu pomažu u obnavljanju elastičnosti krvnih sudova i promovišu proizvodnju kolagena.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: ženski magazin